Skip to main content
İş planı nasıl yapılır?

HAYALLERİNDEKİ MARKAYI KURMAK İSTİYORSAN,
ihtiyacın olan yardımı burada bulabilirsin.

Tek sayfalık iş planı tarifi

Bir kaç aydır sizinle nasıl sonuçlanacağını bilmediğimden paylaşmadığım bir projenin üzerinde harıl harıl çalışıyorum. Pazartesi günü iş neticelendi ve imzayı attım: bir café açıyorum (“inşallah” demeden olmaz.)

Neden böyle bir şey yapıyorum diye soruyorsanız onu ayrı bir yazımda detaylıca paylaşacağım fakat şimdilik şu kadarını söyleyeyim; kalbime çok yakın bir lokasyonda ve hayat boyu bakmak isteyeceğim bir manzaraya sahip tabi bir de dost olmak isteyeceğim insanlara. Burası Amerika’dan döndükten sonra eşimle 7 yıl yaşadığımız evimizin olduğu yerde; Kalamış’ta!

Bunların hepsi duygusal sebepler peki benim testten (10 başlıkta iş fikrinizi değerlendirme ve gerçeklerle yüzleşme testi ) kaç aldım diye merak ediyorsanız “76”. İşe başlamak için yeterli bir puan.

Ağustas’un ilk haftasına yetiştirmek gibi deli bir hedefim olduğundan Pazartesi’den beri o kadar çok iş yaptım ki anlatamam. Peki bu kadar işi nasıl yapabildim? İşin sırrı “iş planı”!

Haftalardır üzerinde çalışıyorum ve benimkini sizinle paylaşmak isterdim ama o kadar kapsamlı ki canınız sıkılır o yüzden sizinle bugün sadece tek sayfalık bir iş planı modeli paylaşacağım. Bu iş planında çok önemli 8 malzeme bulunuyor. Ben de bu model üzerinden ilerledim ve kendi ihtiyaçlarıma göre iş planımı şekillendirdim. Siz de bu tek sayfalık iş planını kendi önceliklerinize göre düzenleyerek kullanabilirsiniz.

“Ne kadar plan yapsak da beklenmedik şeyler her zaman olacaktır” diyen sesinizi duyar gibiyim. Haklısınız, beklenmedik şeyler her zaman olacaktır. Fakat beklenmedik şeylerle başa çıkmanın da en iyi yolu bir plana sahip olmaktır. Örneğin, benim planda da bir hafta içinde değişiklikler oldu ama nereye ulaşmak istediğimi bildiğimden ışığa yakalanmış baykuş gibi kala kalmadım; en azından şimdilik:)

Bir iş planının bence en iyi kullanımı; onu hazırlamak, içindekileri gözü kapalı bilmek ve sonra kocaman bir nefes alıp, gülümsemeye çalışmak.

İş planı nasıl hazırlanır?

Atıldığım yeni macerada yaşadıklarımı ilk elden sizinle paylaşmaya devam edeceğim. Yalnız bu koşuşturma içinde yazılarımı haftalık olarak değil 15 günde bir paylaşacağım. Hem böylece size anlatacak yeni hikayelerimde birikmiş olur. Şimdi gidip lambri döşeyecek usta ile görüşme zamanı…

Hayallerinizin gerçekleştiği günler dilerim…

Sevgi ve Saygılarımla,

Banu SAMANCI
birlikte her şey daha kolay…

Markanızın hikayesini paylaşmak için tıklayın...
Didem Altınbaşak Tulgan - Rafinera

EN YENİLER

  • Beyoncé hayranlarını markasına nasıl yakınlaştırdı?

Beyoncé hayranlarını markasına nasıl yakınlaştırdı?

09:50|Comments Off on Beyoncé hayranlarını markasına nasıl yakınlaştırdı?

  • Medlis markasının başarı tarifi

Melis BÜYÜKSAN TASACI’nın ve markası Medlis’in arkasında yatan başarı hikayesi

19:10|Comments Off on Melis BÜYÜKSAN TASACI’nın ve markası Medlis’in arkasında yatan başarı hikayesi

  • İnfografik - ünlü markaların hangi yaşta kim tarafından kurulduğu

Kendi işininizi kurmak için çok mu geç?

09:28|Comments Off on Kendi işininizi kurmak için çok mu geç?

  • Marka nedir?

“Marka olmak” deyince hepimiz aynı şeyi mi anlıyoruz?

07:41|Comments Off on “Marka olmak” deyince hepimiz aynı şeyi mi anlıyoruz?

Banu Samancı

Author Banu Samancı

Banu Samancı, marka danışmanı ve multi-medya tasarımcısıdır. Amerika ve Türkiye’de marka iletişimi alanında edindiği 15 yılı aşkın bilgi ve tecrübesini, bir fark yaratmak isteyen kadın girişimcilere yardımcı olmak için kullanmaktadır. Bir şeyler üzerinde çalışmadığı ender zamanlarını kitap okuyarak, TED seyrederek ya da NHK Japon kanalını izleyerek geçiren Banu aynı zamanda profesyonel bir şef olan eşinden aldığı zorunlu yemek dersleri sayesinde kendi çapında iyi bir aşçıdır.

More posts by Banu Samancı
Close Menu

All rights reserved Salient.