Skip to main content
Her işi kendin mi yapmaya çalışıyorsun?

HAYALLERİNDEKİ MARKAYI KURMAK İSTİYORSAN,
ihtiyacın olan yardımı burada bulabilirsin.

Her işi kendin mi yapmaya çalışıyorsun?

Girişimciler için faydalı iş dağılım teknikleri

Yeni iş kuran herkes en başlarda her şeyi kendi yapmaya çalışır. Oradan oraya atlar, bin parçaya bölünür ta ki bölünecek gücü kalmayana kadar. Özellikle biz hanımlar kendimizi bazen fazla kaptırabiliyoruz. Onu da yapayım bunu da halledeyim, dur şunu da bitireyim derken bir bakmışız betimiz benzimiz atmış. Oysa iş kurmak, bir marka oluşturmak uzun soluklu bir koşudur.

Deneyimli girişimciler bu yolculuğun uzun olacağını bilirler ve başarılı olabilmek için işleri en başından paylaşmaya çalışırlar. Ancak, paylaşmak öyle yazıldığı kadar kolay yapılabilir bir şey de değildir. Çoğunlukla da çeşitli sebeplerden dolayı ertelenir – en iyisini sadece kendin yapabileceğini düşünürsün, yeni biri için paran yoktur ya da tam olarak hangi işi paylaşacağını bilemezsin. Oysa, bunların hepsi, kolayca üstünden atlayabileceğin engellerdir. Üzerindeki işleri başarıyla paylaşman için benim çok işime yarayan bu 3 malzemeli paylaşma yöntemini kullanabilirsin.

3 Malzemeli Paylaşma Yöntemi

  • 1. Sevmeyerek, istemeyerek yaptığın işleri belirle
  • 2. Zamanını harcamaman gereken şeyleri sırala
  • 3. Çok iyi bilmeden yaptığın konuları yaz

Bu 3 malzemeyi belirlediysen artık işini başarıyla kurabilmen ve sürdürmen için neleri paylaşman gerektiğini de biliyorsun demektir. Paylaşmak için illa tam zamanlı birine ihtiyacın yok – stajyer alabilirsin ya da ilgili konularda sana destek olabilecek bilgisayar programları bulabilirsin hatta en yakın arkadaşından destek bile alabilirsin. Sen yeter ki paylaşmak iste bir yolunu bulursun.

Paylaşmazsan başına gelebilecekler…

Biz hanımlar bazen paylaşmak konusunda biraz zorlanabiliriz. Her şey içimize sinsin, her şey kontrolümüzde olsun, her şey mükemmel olsun istediğimizden paylaşmak konusunu erteleyebiliriz. Fakat, kendi işini kuran bir kadın girişimci olarak paylaşmanın neden bu kadar önemli olduğunu ve eğer paylaşmazsan başına gelebilecekleri öğrenmende inan büyük bir fayda var – kimse beni 15 yıl önce bu konularda uyarmamıştı ve  ben yaşayarak öğrendiğimden sizin de aynı sıkıntıları yaşamanızı istemiyorum.

Her şey mükemmel olsun diye her işe yetişmeye çalıştığında bir süre sonra günlük işler içinde boğularak, hedefinden yavaş yavaş uzaklaşacaksın. Kendine ve etrafındaki herkese “özür” olarak hep çok yoğun olduğunu tekrar edeceksin. Bir süre sonra yorgunluktan heyecanını yitirmeye başlayacaksın. En kötüsü de gözlerinin altında mor halkalarla, yorgun bir kadına dönüşeceksin. Oysa işler böyle olmak zorunda değil!

Çözüm“paylaşmak”. Sen bu markanın baş aşçısısın ve ancak, paylaştığın zaman, hayalini kurduğunu o lezzetli, ağızlarda harika bir tat bırakan markayı pişirebileceksin. Bu yüzden, paylaş, odaklan, kocaman gülümse ve her şeyden önce moralini yüksek tut. Önce moral, sonra iş! Bunları yaptığın sürece istediğin her şeyi başarabilirsin.

Neleri paylaşabileceğin üzerinde bence geç olmadan çalışmaya başla!

Sizin bu konuda yaşadığınız deneyimler varsa, öğrenmek isterim. Ne de olsa her şey paylaştığımız sürece çok daha kolay.

Hayallerinizin gerçekleştiği bir gün dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla,

Banu SAMANCI
Kadın girişimcilerin çözüm ortağı

birlikte her şey daha kolay…

Markanızın hikayesini paylaşmak için tıklayın...
Didem Altınbaşak Tulgan - Rafinera

EN YENİLER

  • Beyoncé hayranlarını markasına nasıl yakınlaştırdı?

Beyoncé hayranlarını markasına nasıl yakınlaştırdı?

09:50|Comments Off on Beyoncé hayranlarını markasına nasıl yakınlaştırdı?

  • Medlis markasının başarı tarifi

Melis BÜYÜKSAN TASACI’nın ve markası Medlis’in arkasında yatan başarı hikayesi

19:10|Comments Off on Melis BÜYÜKSAN TASACI’nın ve markası Medlis’in arkasında yatan başarı hikayesi

  • İnfografik - ünlü markaların hangi yaşta kim tarafından kurulduğu

Kendi işininizi kurmak için çok mu geç?

09:28|Comments Off on Kendi işininizi kurmak için çok mu geç?

  • Marka nedir?

“Marka olmak” deyince hepimiz aynı şeyi mi anlıyoruz?

07:41|Comments Off on “Marka olmak” deyince hepimiz aynı şeyi mi anlıyoruz?

Banu Samancı

Author Banu Samancı

Banu Samancı, marka danışmanı ve multi-medya tasarımcısıdır. Amerika ve Türkiye’de marka iletişimi alanında edindiği 15 yılı aşkın bilgi ve tecrübesini, bir fark yaratmak isteyen kadın girişimcilere yardımcı olmak için kullanmaktadır. Bir şeyler üzerinde çalışmadığı ender zamanlarını kitap okuyarak, TED seyrederek ya da NHK Japon kanalını izleyerek geçiren Banu aynı zamanda profesyonel bir şef olan eşinden aldığı zorunlu yemek dersleri sayesinde kendi çapında iyi bir aşçıdır.

More posts by Banu Samancı
Close Menu

All rights reserved Salient.